NoLimitz

Ergens in september is een speciaal groepje Zwervers begonnen met een nieuwe uitdaging. Een concept dat binnen de Zwervers nog niet in deze vorm is geprobeerd en dus voor alle betrokkenen een lastige opdracht is. Maanden lang zijn we al aan het vergaderen om er uiteindelijk voor te zorgen dat ons project zal slagen. We deinzen nergens voor terug en gaan tot het uiterste om ons doel te behalen. Omdat onze ideeën inmiddels al aardig vorm beginnen te krijgen leek het ons handig om de andere speltakken eens met ons kennis te laten maken, want: wat zijn dat nou, die Rovers?

De Roverscouts is een nieuwe speltak van Scouting Nederland voor jeugdleden van 18 tot en met 21 jaar. Het is een compleet nieuw spelprogramma dat aansluit op de Explorers en is bedoeld om de jeugdleden de laatste dingen mee te geven om uiteindelijk (goede) leiding te worden bij een andere speltak.

De Roverscouts draaien compleet zelfstandig maar hebben adviseurs ter ondersteuning. De leden bepalen zelf wat ze doen en de adviseurs kunnen door middel van hun ongezouten mening de groep adviseren, complimenteren of waar nodig bijsturen. Tijdens je tijd bij de Roversouts moet je voor jezelf 3 grote uitdagingen opstellen en deze proberen te behalen.

Bij het verlaten van de groep zal je tijdens de eindceremonie een certificaat ontvangen wat het einde van je jeugdlidmaatschap zal betekenen. Daarentegen is het scoutingavontuur nog niet klaar: Na de Roverscouts ben je helemaal klaar om leiding te gaan geven bij een andere speltak.

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg mooi maar nu moeten we dat nog in de praktijk zien te brengen. Buiten de vergaderingen op de vrijdagavonden hebben wij een aantal weken geleden een brainstormweekend gehad waarin we verschillende zaken besproken hebben en aardig wat knopen hebben doorgehakt. Zo hebben we besloten op vrijdagavond van 20:00 tot 23:00 onze opkomsten te houden. Eventueel is er na afloop nog ruimte voor napraten met een drankje tot uiterlijk 23:30. Mocht er tijdens onze opkomst een andere groep het honk gebruiken dan zullen wij vooraf even contact opnemen met de gebruikers en in overleg even kijken wat er mogelijk is. In overleg moet er dan samen wel een oplossing te vinden zijn. Onze opkomsten zullen een karakter krijgen waarbij we actief bezig zijn, onze grenzen opzoeken en nieuwe uitdagingen aangaan. In principe verzorgt iedere week iemand anders de opkomst maar in sommige gevallen zullen we langere projecten hebben die meerdere weken in beslag nemen.

We zullen ons bezig houden met de echte scoutingtechnieken maar hopen ook op sociaal en internationaal vlak dingen te bereiken. Het internationale vlak hopen we te bereiken tijdens onze mei-kampen. Een kamp in de zomervakantie is vaak lastig i.v.m. andere vakanties dus hebben wij besloten in de meivakantie op “zomerkamp” te gaan. Dit kamp zal minimaal 7 dagen duren en ieder jaar terug komen.

Natuurlijk moet het dagelijks bestuur binnen de groep ook goed geregeld zijn en moeten we zorgen voor continuĂŻteit binnen de groep. Door een leeftijdsgrens aan te houden en te zorgen dat alle leden actief mee doen hopen wij dat de Rovergroep een lang bestaan tegemoet zal gaan. Door bestuursfuncties te rouleren hopen we mensen betrokken te houden bij de groep en ze te motiveren om net dat beetje extra inzet te tonen. Het bestuur van de Rovergroep zal bestaan uit de volgende functies: Kwartiermeester (Voorzitter), Euroman (Penningmeester), Krijtman (Secretaris) en GGRK die het drankbeleid handhaaft. Iedere 2 jaar worden de functies opnieuw ingedeeld en is het de beurt aan andere leden. Omdat de Rovergroep geen teamleider heeft is de Kwartiermeester het aanspreekpunt voor de andere speltakken en vertegenwoordigt hij de Roverscouts tijdens de groepsraad.

.

Opbrengst zonnepanelen

Totaal 42,00 MWh
Dit jaar 1,77 MWh
Deze maand 426,78 kWh
Vandaag 6,00 kWh